Personsök

Kombinerad nybörjar, fortsättning och avancerad Personsökkurs:


  • Personsökkurs lördagar startar lördagen 18 mars kl. 13.00 - ca 17.00. Välkommen med Anmälan.

Fullt!


Kursen är på 8 tillfällen samt på lördagar. Max antal deltagare 8 st. För mer info, se nedan under Innehåll Personsökkursen.


Förkunskaper: Du ska kunna ha hunden lös, hunden ska kunna ta sig fram i terräng och den ska tycka om människor. Det räcker och sedan jobbar vi vidare utifrån det. Hundarna jobbar en och en. Läs mer nedan under rubriken Innehåll.


Välkommen med er anmälan genom att fylla i era uppgifter under fliken Anmälan.


Om kursen är full är du välkommen att sätta upp dig på kölista till nästa sökomgång. Nuvarande kursdeltagare har alltid företräde till nästa kursstart. En ny sökomgång startar löpande större delen av året med samma kurstider.


För mer information, välkommen att kontakta mig på  hundinsiktiskane@gmail.com eller ring 0709-787373. Varmt välkomna!


Pris endast 4350 SEK!!!

Fika ingår i kursavgiften.


Varmt välkomna!

Min 4 deltagare vid kursstart. HiS äger rätten att ställa in kursen vid för få antal deltagare. Givetvis krediteras inbetald kursavgift. Alla priser är inkl. moms.

Innehåll Personsökkursen:

Sökkursen är på 8 tillfällen 1 gång per vecka. Det är endast praktik och hundarna tränas en och en. I och med att vi jobbar med hundarna helt individuellt så kan vi kombinera i samma kurs nybörjarhundar och rutinerade sökhundar. Fördelen är att vi lär oss mycket av varandra när hundarna är på olika nivåer. I väntan på sin tur så vilar hunden i bilen. Tid c:a 4 h beroende på antal hundar. Vi går igenom varje hunds sökarbete vid en gemensam fika som ingår i kursavgiften.

Max antal deltagare 8 st.

Att träna personsök är en väldigt bra och rolig aktiveringsövning för din hund. Hunden ska inom ett angivet område leta upp personer som av någon anledning råkar ligga gömda som hunden med hjälp av sin näsa ska hitta och visa sin matte/husse var personen är. Det finns två sätt som hunden kan visa oss att han/hon hittat en person. Hunden kan stanna kvar ute hos personen han/hon hittat och skälla tills matte/husse kommit ut eller att hunden tar en speciell markeringsrulle i munnen och springer tillbaka till matte/husse som då kopplar hunden och på kommando springer ut och visar matte/husse var personen i fråga legat gömd. I söket så jobbar hunden lös med fart och fläkt men ändå målinriktat och fokuserat. Det är en fröjd för ögat att se en bra tränad sökhund vara ute och jobba med hög frenesi och motivation och som bara har en sak i huvudet, nämligen att leta upp "bortsprungna" människor.

Enda förkunskaperna som behövs är att du kan ha din hund lös, att den gärna tar sig fram i terräng och att den tycker om människor. Då har du förutsättningarna för att få en hund som bara älskar att träna sök och garanterat du med! Om din hund är stor/liten eller renrasig/blandras har ingen betydelse utan ni är lika välkomna. Rakt igenom hela sökträningen så jobbar jag med positiv förstärkningsmetodik, din hund ska bara älska att leta upp människor.

Träningen sker på egen mark (fält) hos Hundinsikt i Skåne.

Skicka er anmälan eller föranmälan genom att fylla i era uppgifter under fliken Anmälan. Vid frågor är ni välkomna att maila till hundinsiktiskane@gmail.com eller ring 0709-787373.Alla hundar, stora som små, är varmt välkomna!


För er egen skull så rekommenderar jag att era hundar är vaccinerade. Se gärna över detta före kurstart.


Vi ses!

Johan   

Hundinsikt i Skåne