Om mig

Jag och mina rumänska gatuhundar Ina och Alex (numera änglahundar).

Inredd föreläsningssal i det gamla boningshuset där vi även tar en fika mellan praktik- och teoripass.

3500 m2 inhägnad träningsplan med belysning

Vem är jag?

Jag heter JOHAN LYZELL och driver hundträningsföretaget HUNDINSIKT I SKÅNE. Jag har mer än 35 års erfarenhet av att aktivt träna hund, både med mina egna och som instruktör och träningsledare i Svenska Brukshundsklubbens regi. Jag har tävlat lydnad, elitklass sök och spår med mina tidigare Rottweilers. Jag har även tränat gatuhundar, som aldrig tidigare t.ex. bott inomhus, gått i koppel, aldrig torkat tassarna till att bli vanliga Svensson hundar. Framför allt det sistnämnda har lett mig till en mer ödmjuk syn på hundträning.


Jag är utbildad och godkänd Hundinstruktör via Svenska Brukshundklubben och diplomerad Hundpsykolog via Hundens Hus i Göteborg.


Jag anpassar "verktygslådan" utifrån hundägarens och hundens gemensamma förutsättningar.


Jag står för tesen att all form av inlärning ska vara roligt för att man ska uppnå ett bra, harmoniskt och varaktigt resultat.


Det viktigaste vid all hundträning är att skapa en bra kontakt och relation samtidigt som vi har en bra kommunikation mellan hund och hundägare. När du uppnår detta så upplever du bara glädje och balans i att ha inkluderat en hund som familjemedlem.


Jag har jobbat med ledarskap och människor i 16 år genom olika chefsbefattningar inom industrin.


Johan Lyzell

Vilken inriktning jobbar jag med Hundinsikt i Skåne för?

Mitt utbildningskoncept är individanpassad hundträning utifrån hundägarens och hundens gemensamma förutsättningar. För mig är det viktigt, att jag levererar en hög kvalitét på min kursverksamhet, mina beteendeutredningar och övriga tjänster till er, som ni väljer att köpa hos Hundinsikt i Skåne. En hundkurs är inte bara en hundkurs för mig. Hundkurser levereras av många och det kan vara svårt att se vilken skillnad det är. Jag ställer krav på mig själv att hålla en mycket hög hundkompetens (jag har både lång praktisk hunderfarenhet, snart 40 år, och teoretisk utbildning - Hundpsykolog- och hundinstruktörsutbildning), hög nivå på pedagogiken och att du och din hund ska få ett förstklassigt, professionellt samt bra bemötande från min sida. Alla dessa bitar, menar jag, är lika viktiga för att kunna leverera en högkvalitativ tjänst. När jag har levererat tjänsten ni har köpt från mig, så är det viktigt för mig att få er feedback om hur ni upplevt att köpa tjänsten och hur det var att jobba med mig. Både ris och ros är välkommet! Det är endast genom er återkoppling som jag kan utveckla min verksamhet så när ni köper nästa tjänst hos mig är den ännu bättre!


Jag tillhandahåller gruppträningar med både teori och praktik såsom valpkurser, nybörjarkurser, fortsättningskurser etc. med fokus på allmän- och vardagslydnaden så att du och din hund får en relation som leder till att ni får en harmonisk tillvaro under ert gemensamma liv. Det ska vara kul och trevligt att ha hund.


Min ledarskapsfilosofi följer den s.k. TSB-modellen, dvs Trygghet, Samarbete och Bestämmanderätt. Trygghet och samarbete är den stora delen av tårtan och bestämmandedelen är den lilla. Alla tre ingredienser måste dock finnas med i vår vardag med vår hund för att få en bra relation och när vi har rätt balans, så har vi en hund som väljer att följa oss.


Utan att någon gjort något medvetet fel, så kan det ändå uppstå beteenden som du

upplever som jobbiga. Ofta handlar detta om brist i kommunikation mellan hund och ägare. Jag jobbar även med enskilda "problemhundar" eller rättare sagt problembeteenden. Jag jobbar inte bara med själva problemet, som ofta är symtomen på något annat, utan jag går steget längre i analysen om varför problemet uppstått. Vi löser därför själva grundproblemet för att inga andra icke önskvärda beteende ska uppstå i efterhand.


Jag jobbar hellre med att förstärka hundens önskade beteenden än tvärtom.


Varmt välkomna till Hundinsikt i Skåne!