Hundmötes

Skäller din hund och/eller kan göra utfall när du passerar andra hundar? Drar din hund frenetiskt i kopplet när ni ska gå förbi andra hundar och hundägare? Eller vill bara din hund alltid fram och hälsa på alla hundar ni möter? Eller är din hund reaktiv mot andra saker också såsom bilar, cyklister etc... Då är detta kursen för dig!

 

Säkerhetstänket är högt på denna kurs. Vi jobbar inte med att hundarna ska hälsa på varandra däremot ska de kunna vara och passera tillsammans med dig i koppel utan att bete sig i våra ögon illa eller dra för att komma fram. Vi jobbar i grupp och hjälper varandra men jobbar individanpassat utifrån din och hundens gemensamma förutsättningar. I denna kurs så använder vi varandras hundar som "statisthundar" men samma verktyg och strategi kan lika bra användas hemma i vardagen om det är andra saker som hunden har problem att passera.

Jag jobbar med positiv förstärkning som inlärningsmetodik och jag jobbar inte bara med att bryta beteendet utan framför allt att förändra själva grundproblematiken.

Hundmöteskurs:


  • Hundmöteskurs startar måndagen 6 maj kl. 18.00 - ca 21.00. Välkommen med Anmälan. Endast 1 plats kvar!


Första tillfället är endast teori och utan hund. Övriga tre tillfällen är praktik och således med hund.

Övriga tillfällen är måndag 20/5, 10/6 och 24/6.


Förkunskaper: Inga. Dock ska hundmötesproblematiken inte börja på större avstånd än ca 75 m. Om avståndet är större rekommenderar jag enskild träning (Beteendeutredningspaket).


Skicka er anmälan genom att fylla i era uppgifter under fliken Anmälan.


För mer information, välkommen att kontakta mig på hundinsiktiskane@gmail.com eller ring 0709-787373.


Pris endast 3.595 SEK!!!

Varmt välkomna!

Min 4 deltagare vid kursstart. HiS äger rätten att ställa in kursen vid för få antal deltagare. Givetvis krediteras inbetald kursavgift. Alla priser inkl. moms.

Hundmöteskursen är på 4 tillfällen. Första tillfället är enbart teori och resterande tre är praktik. Teoritillfället tar ca 3 h och praktiktillfällena tar även c.a 3 h beroende på antal deltagare. Fika ingår i kursavgiften.

Max antal deltagare 8 st. 

Oftast delas gruppen upp i två grupper vid den praktiska träningen utifrån hur stor problemställningen är för era hundar vid hundmöten. De som inte jobbar med sin hund är då observatörer när kamraterna jobbar med sina hundar. I och med detta så måste hunden kunna sitta själv i bilen eller att ni har med en extra person som kan vara med hunden när den pausar i bilen.

Hundmöteskursen är lämplig för hundar där hundmötesproblematiken uppstår vid ett avstånd på 75 m eller mindre. Om hundmötesproblematiken startar på 75 m eller längre så rekommenderar jag enskild träning istället.

Innehåll


Teori (tillfälle 1):

Vad är det hunden egentligen menar när den drar, skäller och/eller gör aggressiva utfall i kopplet och verkar allmänt oregerlig när vi ska passera andra hundar? Varför kan andra hundar gå fint och avslappnat i kopplet? Jag har försökt att säga till den men ingenting verkar hjälpa. Är min hund omöjlig?

Detta och mycket annat kommer du att få svar på under denna kurs.


Praktik (tillfälle 2-4):

När du har fått den teoretiska bakgrunden så är det också lättare att översätta detta till praktiska övningar och förstå hur vi ska kunna jobba med hunden för att komma tillrätta med denna problemställning. Om vi inte förstår vad hunden menar eller varför den gör på ett visst sätt så är det väldigt svårt att välja rätt verktyg och jobba målinriktat. Du kommer att få olika verktyg att jobba med under tiden. De sista två praktiska tillfällena är med två veckors mellanrum så att du hunnit jobba med din hund i mellantiden och se ett positivt resultat innan vi träffas igen.


Det är aldrig för sent att börja jobba med ett felaktigt beteende även om det alltid underlättar ju kortare tid beteendet har funnits. Det förutsätter dock att du jobbar målinriktat mellan träningstillfällena och jobbar även efter avslutad kurs med de verktyg du fått med dig. Jag jobbar med positiv förstärkning som inlärningsmetodik.

Skicka er anmälan eller föranmälan genom att fylla i era uppgifter under fliken Anmälan. Vid frågor är ni välkomna att maila till hundinsiktiskane@gmail.com eller ring 0709-787373.Alla hundar, stora som små, är varmt välkomna!


För er egen skull så rekommenderar jag att era hundar är vaccinerade. Se gärna över detta före kursstart.


Vi ses!

Johan

Hundinsikt i Skåne