Personsök

Telefon: 0709-78 73 73

Mail: hundinsiktiskane@gmail.com

webadress: www.hundinsiktiskane.se


Hundinsikt i Skåne drivs av Johan Lyzell

Företaget har F-skattesedel

Bankgiro: 146-4403

Kombinerad nybörjar, fortsättning och avancerad Personsökkurs:


  • Nästa Personsökkurs lördagar planeras starta i slutet av mars år 2020.. Välkommen med Föranmälan


Kursen är på 8 tillfällen samt på lördagar. Max antal deltagare 8 st. För mer info, se nedan under Innehåll Personsökkursen.


Förkunskaper: Du ska kunna ha hunden lös, hunden ska kunna ta sig fram i terräng och den ska tycka om människor. Det räcker och sedan jobbar vi vidare utifrån det. Hundarna jobbar en och en. Läs mer nedan under rubriken Innehåll.


Välkommen med er anmälan genom att fylla i era uppgifter under fliken Anmälan.


För mer information, välkommen att kontakta mig på  hundinsiktiskane@gmail.com eller ring 0709-787373. Varmt välkomna!


Pris endast 3350 SEK!!!

Fika ingår i kursavgiften.


Varmt välkomna!

Min 4 deltagare vid kursstart. HiS äger rätten att ställa in kursen vid för få antal deltagare. Givetvis krediteras inbetald kursavgift. Alla priser inkl. moms.

SPECIAL!

Personsök inom inhägnat område:

Max 5 hundar per träningstillfälle. Varje hund kör 2 omgångar sök per tillfälle, 3 + 3-4 sökslag. Varje tillfälle avslutas när tid medges med en kort genomgång och feedback hur det gått och fortsatta träningstips. Du betalar endast per träningstillfälle du anmält dig till.


Välkommen med er föranmälan!


Inga nya tillfällen inplanerade under år 2019.


Förkunskaper: Inga


En bra och kul mental övning för din hund som jobbar lös och med sin näsa för att hitta den "försvunna" människan inom ett inhägnat område. Lämplig för hundar som vi av olika anledningar inte annars kan ha lösa och även mycket bra social träning för hundarna då de endast får positiva erfarenheter av nya människor. Träningen sker på ett 3500 m2 stort inhägnat område där hunden självständigt får leta upp människor som ligger gömda bakom olika gömställen. Vi utför söket normalt som s.k. "hittaövningar" där vi belönar hunden direkt när den hittar figuranten. Träningen planeras utifrån där varje hund står utbildningsmässigt. Vi hjälps åt att figurera åt varandras hundar.


Anmäl er senast dagen före varje träningstillfälle.

Vid ert första träningstillfälle, skicka er anmälan genom att fylla i era uppgifter under fliken Anmälan.

Du bokar per tillfälle och gång.


För mer information, välkommen att kontakta mig på  hundinsiktiskane@gmail.com eller ring 0709-787373.


Pris 350 SEK per pass och hund. Du betalar endast per tillfälle.


Paketpris: Boka och betala för 4 tillfällen till en kostnad av endast 1200:-. Måste utnyttjas inom en 2 månaders period räknat från första träningstillfället.


Varmt välkomna!

Avbokning måste ske minst en vecka i förväg för att krediteras om ingen ersättare tar platsen. Endast 80% krediteras vid avbokning (administrationsavgift 20%).

Min 3 deltagare vid inhägnat sök. HiS äger rätten att ställa in kursen vid för få antal deltagare. Träningen kan ställas in vid tjäle i marken eller kraftig blåst. Givetvis återbetalas inbetald träningsavgift eller om möjligt så erbjuds man en plats en annan datum. Alla priser inkl. moms.

Innehåll Personsökkursen (ej inhägnat):

Sökkursen är på 8 tillfällen 1 gång per vecka. Det är endast praktik och hundarna tränas en och en. I och med att vi jobbar med hundarna helt individuellt så kan vi kombinera i samma kurs nybörjarhundar och rutinerade sökhundar. Fördelen är att vi lär oss mycket av varandra när hundarna är på olika nivåer. I väntan på sin tur så vilar hunden i bilen. Tid c:a 3-4 h beroende på antal hundar. Vi går igenom varje hunds sökarbete vid en gemensam fika som ingår i kursavgiften.

Max antal deltagare 8 st.

Att träna personsök är en väldigt bra och rolig aktiveringsövning för din hund. Hunden ska inom ett angivet område leta upp personer som av någon anledning råkar ligga gömda som hunden med hjälp av sin näsa ska hitta och visa sin matte/husse var personen är. Det finns två sätt som hunden kan visa oss att han/hon hittat en person. Hunden kan stanna kvar ute hos personen han/hon hittat och skälla tills matte/husse kommit ut eller att hunden tar en speciell markeringsrulle i munnen och springer tillbaka till matte/husse som då kopplar hunden och på kommando springer ut och visar matte/husse var personen i fråga legat gömd. I söket så jobbar hunden lös med fart och fläkt men ändå målinriktat och fokuserat. Det är en fröjd för ögat att se en bra tränad sökhund vara ute och jobba med hög frenesi och motivation och som bara har en sak i huvudet, nämligen att leta upp "bortsprungna" människor.

Enda förkunskaperna som behövs är att du kan ha din hund lös, att den gärna tar sig fram i terräng och att den tycker om människor. Då har du förutsättningarna för att få en hund som bara älskar att träna sök och garanterat du med! Om din hund är stor/liten eller renrasig/blandras har ingen betydelse utan ni är lika välkomna. Rakt igenom hela sökträningen så jobbar jag med positiv förstärkningsmetodik, din hund ska bara älska att leta upp människor.

Träningen sker på egen mark hos Hundinsikt i Skåne.

Skicka er anmälan eller föranmälan genom att fylla i era uppgifter under fliken Anmälan. Vid frågor är ni välkomna att maila till hundinsiktiskane@gmail.com eller ring 0709-787373.Alla hundar, stora som små, är varmt välkomna!


För er egen skull så rekommenderar jag att era hundar är vaccinerade. Se gärna över detta före kurstart.


Vi ses!

Johan   

Hundinsikt i Skåne